SS | destek@abanozmedya.com | Trabzonloading
TRABZON’DA DEVA GRANİT MERMER A.Ş.’DEN 12 ÜLKEYE İHRACAT...
2019-03-21 15:51
TRABZON’DA DEVA GRANİT MERMER A.Ş.’DEN 12 ÜLKEYE İHRACAT...

Trabzon'da Deva Granit Mermer A.Ş.'den 12 ülkeye ihracat.. Trabzon’dan 12 ülkeye Türk Taşlarının İhracatı yapan Deva Granit Mermer A.Ş. sahiplerinden Özkan Korkmaz, 61saat’e konuştu. Korkmaz, “Türk taşlarının ihracatını gerçekleştirerek toprağı dolar olarak geri alıyoruz” dedi.

 

 

 

 

Trabzon’dan 12 ülkeye 100 ayrı çeşitte Türk Taşını ihraç eden ve bu yıl hedefini 25 ülkeye çıkaran Deva Granit Mermer A.Ş. kapılarını 61saat.com’a açtı. Hekimoğlu Sanayi Sitesinde bir şovrum açan Deva Granit Mermer A.Ş. 3 kardeş; Özkan Korkmaz, Ümit Korkmaz ve Furkan Korkmaz’ın ortaklığında hayata geçirildi. Özkan kardeşler; İmalat, Toptan ve İhracat olmak üzere  hepsi ayrı bir bölümün başında...  İhracatın başındaki isim olan Özkan Korkmaz, hem Türkiye ekonomisi, hem de sektör hakkında dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Deva Granit Mermer A.Ş.’nin Trabzon’da 10 yıllık, sektörde ise 20 yıllık bir serüveni olduğuna dikkat çeken Özkan Korkmaz, “Bu işin hem imalat hem de toptan satış kısmındayız... Yaklaşık 100’e yakın çeşit ve renkte olan yerli mermerlerimizi 12 ülkeye ihraç ediyoruz” diye konuştu.  Trabzon’un ihracatta kilit bir noktada olduğunu ifade eden Korkmaz, “Trabzon Jeopolitik bakımdan liman şehri ve İpek Yolu güzergahından doğuya açılan kilit bir noktada. Burasının doğuya açılan kapı olduğunu görüyorum. Bu kapıyı çok iyi kullanmak gerek. Ulaşımımız kolay. Her yere çok rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz. Bu noktada limanımızı da kullanıyoruz” dedi. 

SİYASİ YANLIŞLIK OLDUĞUNA İNANMIYORUM

Türkiye’de son dönemde yaşanan kur artışı ile ilgili de konuşan Korkmaz, “Dolar kurunun yukarı çıkması hepimiz için üzücü. Dolar kurunun yukarı çıkmasına biz kendi iç siyasetimizin yanlışlığı olarak bakmıyoruz. Çünkü dolar hiç bir dönemde 2 katına bu denli yükselmemişti. Her hangi bir siyasi yanlışlık olduğuna inanmıyorum. Biz sanayiciyiz, imalatçıyız ve ihracatçıyız.  Herkes elini taşın altına koyacak. Sanayileşmeye, tarıma, ülke politikalarına uyum sağlayacağız. Bunu yaparken hep birlikte yapacağız. Hazırı beklemeyeceğiz. Her şeyi yukardan beklemeyeceğiz.  Ülkenin ihracat politikasında olumsuz bir şey görmüyorum. Her geçen gün üzerine koyuyoruz ülke olarak. Devletin verdiği destekler var, bizde firma olarak yararlanıyoruz. Ülke ekonomisine katkı sağlıyor.  Biz kendi doğadan aldığımız taşı yurt dışına işleyerek satıyoruz. Katma değer sağlıyoruz. İşleyerek satarken hem işçi çalıştırıyoruz, hem de enerji kullanıyoruz. Bu hem iç piyasadaki hareketimizi sağlıyor, hem de yurt dışına Türk taşlarının ihracatını gerçekleştirerek toprağı dolar olarak geri alıyoruz. Biz Türkiye’de ufak firmayız. Bizim gibi binlerce firma var” değerlendirmesinde bulundu.

İÇLERİ BOŞ BİNALAR YAPIYORUZ

Korkmaz, sözlerine şu şekilde devam etti: “Her önüne gelen inşaat yapmayacak. Tarıma dayalı işler yapacak. Geri dönüşümü yavaş olur ama daha hızlı olacak. İhracata yönelik olan işler yapacak. Patates, domates olabilir aklınıza ne geliyorsa ihracatla alakalı bu tarz işler yapacağız. Biz eve binalar yapıyoruz. İçleri boş binalar yapıyoruz. Ülke ekonomisine gelir kazanımı olmayacak işler yapıyoruz. Bunu devlet politikası olarak bakmamak lazım. Devlet zaten üzerine düşen hastane, yol havalimanı projeleri gerekli insanların yaşaması için ne gerekiyorsa yapıyor.  Biz sanayileşmeye, tarıma ve ihracata önem vereceğiz.  Ben Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliğine üyeyim. Burada ki Ticaret Odası olsun, DKİB olsun çok güzel destekleri, en ufuk problemde çözüm odaklı olmaları, eğitim seminerleri düzenleniyor ve bunlara katılıyoruz. Bizi ihracatla alakalı genel destek kedileri veya ihracatla aldığımız teşviklerle ilgili bilgilendiriyorlar. Yurt dışında gezileri ve seminerleri oluyor. Onara da katılım sağlıyoruz. DKİB bu dönem çok başarılı olduğuna inanıyorum. Yurt dışında da çok iyi karşılanıyoruz. Gerek elçiler, orada ki ticari ataşelerimiz bire bir her şeyle ilgileniyorlar”

HER BÜYÜME BİR SANCI SÜRECİ YAŞAR

Korkmaz, her büyümenin bir sancı sürecinden geçtiğine dikkat çekerek, “Biz ülke ekonomisinde her hangi bir sıkıntı görmüyoruz. Her büyüme bir sancı süreci yaşar. 2009’da yaşadık. Daha sonra 2016 yılına kadar hızlı büyüme yakaladık. Siyasi olarak bakmayacağım. Bunun öncesinde de yaşıyorduk, şuanda da yaşıyoruz. Her geçen gün ekonomik, nüfusumuz, sanayi büyüyor. Dünya büyüyor. Bir kriz olduğunda dünyada oluyor. Biz sadece ülkemizde görmüyoruz. Yurt dışına gittiğimizde de orada da görüyoruz. Yurt dışında yatırımların yavaşladığını, sıkıntılar olduğunu, Avrupa, Sovyet ve Arap ülkelerinde görüyoruz. Bazı ülkeler çok iyi görünüyor ama içsel sorunları var. Türkiye’de en büyük sorun kur ile olan sorun var. Yoksa büyüme politikası ile alakalı sıkıntı görmüyorum. Samimi dilimle söylüyorum. Çalışıyoruz. Risklerimizi öncesinden planlıyoruz. 100’ün üzerinde çeşidimiz var. Şuanda Karadeniz Bölgesi olsun, Türkiye’de ilk 10’un içindeyizdir Mermer İhracatında. Bu ailemizin el birliği ile olan bir başarı öyküsü.  Kendimiz çalışacağız topraktan çıkanı alacağız Avrupa’ya, Avrasya’ya Arap ülkelerine Sovyet Ülkelerine, satacağız onların dolarını getireceğiz. Biraz da kendimize yeteceğiz. Şuanda gemimizi korumaya çalışacağız” dedi. 

BU YIL HEDEF İHRACATTA 25 ÜLKE

İhracatta hedeflerinin 25 ülke olduğuna ifade eden Korkmaz, “Devlet politikaları, tarım politikaları var. Biz işin hazırındayız. Evi yapalım, binayı yapalım, ekmeyelim, biçmeyelim, doğrudan iç piyasaya satalım...  Öyle yapmayalım. Domatesimizi bahçemize dikelim. Eski çiftçilerimiz olsun. Her türlü imkanımız var. Biz ekmeye geldiğinde ekmiyoruz, yemeye geldiğinde ekenden daha çok yiyoruz.  Şuanda 12 ülkeye ihracat yapıyoruz. Bu yıl ki hedefimiz bunu 25’e çıkarmak. Projeler var. Türk taşını çok seviyorlar. Çok başarılı mimarlar var” diye konuştu. 

AYRINTILAR >>>https://www.61saat.com/bolgesel/trabzon-da-deva-granit-mermer-as-den-12-ulkeye-ihracat-h626106.html

61SAAT.COM